wiebenik

Mijn naam is Bart Hermans. Mijn uitvalsbasis is Wageningen, maar mijn tweede thuis is Spanje. Mijn liefde voor Spanje is al een aantal jaar oud: in 2004 kocht ik een overwoekerd stuk land van twee bejaarde zussen, dichtbij het dorp Teresa de Cofrentes (Valencia), een helling van 8 hectare met daarop 200 oude olijfbomen. Ik ben van de omgeving gaan houden. Inmiddels heb ik - net als veel Spanjaarden - ook een huisje in het dorp.

Een andere oude liefde is goede wijn. Ik was erg verrast door de kwaliteit van de biologische wijnen uit de buurt, en door de passie en het enthousiasme waarmee die gemaakt wordt. In eerste instantie importeerde ik olijfolie, nu richt ik me daarnaast steeds meer op wijn. Om het assortiment wat veelzijdiger te maken voeg ik daar biologische Duitse witte wijnen aan toe. Overigens ook van een wijnboer die goede kwaliteit levert en van wie de manier van werken mij aanspreekt.

Ik lever voornamelijk aan winkels en restaurants. Maar het leukste is natuurlijk om mensen te laten proeven en om het verhaal erbij te vertellen. Daarom organiseer ik regelmatig proeverijen.

Daarnaast werk ik als coach, trainer en adviseur.

image mask